úterý 13. srpna 2013

Cestování - Paříž

Dnes bych ráda mluvila o Paříži. Asi každý ví, že jde o hlavní město Francie a jedno z center módy. V Paříži jsem já osobně byla již několikrát, ale tento víkend se tam chystám znovu, a proto mě napadlo říci pár vlastních postřehů. 

Paříž má nejvíce linek metra v Evropě (nepočítám Rusko). Proto je jednoduché se zde ztratit hned první den. Ti, kteří si vytisknou mapu z internetu, radím Vám, označte si barvy linek metra přesně. V těch barvách je chaos!!!

Eiffelova věž - když se k ní nedostanete brzy ráno, tak už se na ni nedostanete vůbec. Fronty jsou zde obrovské a to je ještě nadsázka. Z výšky 324 metrů je nádherný výhled, ale není to jediný bod, ze kterého takhle uvidíme celou Paříž. Dostupných je jich několik a jsou zdarma!

Louver - jedno z nejkrásnějších míst Paříže. Samozřejmě krom doby, kdy se otevře. Davy šílených turistů, kteří za co nejméně peněz, chtějí co nejvíce vidět se valí obrovskou rychlostí ke kase. Opravdu příjemný pohled.

Studenti - proto taky miluji Paříž. Pokud jste student/studentka máte vstup na většinu památek zdarma (krom Eiffelovky, na něčem se vydělávat musí). Skvělé je, že se nemusíte ani prokazovat ISIC kartou, stačí Vám k tomu pouze pas.

Moje nej - bazilika Carcé - Coeur. Miluji to. Nádherná bazilika na kopci (pár schodů si šlápnete), kterou musí každý vidět. Nádherný výhled na Paříž, pouliční umělci a prodavači suvenýrů. 

Nákupy - v Paříži najdete několik nákupních center, která stojí za zmínění. Ovšem nejlepší místo na nákupy je rue de Rivoli (u zastávky metra Rivoli). Podobá se Oxford street v Londýně (takže počítejte, že si šlápnete). Rozhodně doporučuji všem milovníkům módy.


Žádné komentáře:

Okomentovat